چگونه یک سایت طراحی کنیم؟(مهارتی)
با داشتن یک وبسایت و راهاندازی یک کسبوکار آنلاین میتوانید در خواب هم کسب درآمد کنید.
وبسایت چیست؟
به زبان ساده وبسایت مانند یک فروشگاه در دنیای واقعی است با این تفاوت که هزینه راهاندازی بسیار پایینتر، باز بودن بهصورت دائمی حتی در روزهای تعطیل و فروش در هر ساعت از شبانهروز برخی از ویژگیهای وبسایت است.
چرا یک وبسایت داشته باشیم؟
با داشتن یک وبسایت میتوانیم محصولات خود را در این بستر به فروش برسانیم، این محصولات میتواند فیزیکی با دیجیتالی باشد.
محصولات فیزیکی
این محصولات شامل انواع کالاهایی مثل: انواع صنایعدستی، پوشاک، لوازمخانگی، گلوگیاه و… است.
محصولات دیجیتالی
این محصولات شامل: پادکست، دورههای آموزشی، وبینار و… است.
طراحی وبسایت را از کجا شروع کنیم؟
طراحی وبسایت از دو بخش تشکیل میشود، فرانتاند و بکاند. خوب حالا فرانتاند و بکاند چیست؟
بگذارید با یک مثال ساده خدمتتان توضیح دهم. بهعنوانمثال یک رستوران را در نظر بگیرید، در قسمت جلو رستوران یعنی قسمتی که از مشتریها پذیرایی میشود آنچه که توسط مشتری مشاهده میشود یک غذای خوشآبورنگ با چیدمان بسیار زیبا و لذیذ است، اما در پشت این ماجرا یعنی در آشپزخانه رستوران مراحل سخت و پیچیدهای برای آمادهشدن این غذای لذیذ پشت سر گذاشته شده است. در طراحی وبسایت هم دقیقاً به همین شکل است و بخش فرانتاند، بخش قابلدیدن توسط کاربران میباشد که شامل ظاهر و زیبایی سایت میشود؛ ولی بخش فرانتاند شامل برنامهنویسی پیچیده میباشد که کاربران آن را نمیبیند.
برای اینکه طراح وبسایت شویم در ابتدا باید سه زبان برنامهنویسی که برای شروع ضروری و مربوط به بخش فرانتاند میشود را یاد بگیریم. این زبانها شامل html، css و java script میشوند. در ادامه مقاله هر یک از این زبانها را خدمتتان توضیح میدهم.
مرحله اول: زبان html
Html در واقع یکزبان نشانهگذاری است نه برنامهنویسی، چون اصلاً ویژگیهای زبان برنامهنویسی را ندارد.
زبان html اولین سنگ بنای طراحی وبسایت میباشد و طراحی سایت بدون زبان html غیرممکن میباشد. از این زبان برای ساختار اولیه یک وبسایت استفاده میشود. بهعنوانمثال یک ساختمان را در نظر بگیرید، آن اسکلت اولیه ساختمان را میتوان به زبان html در طراحی وبسایت تشبیه کرد. یعنی آن طرح اولیه و مشخصکردن قسمتهای مختلف وبسایت با این زبان انجام میگیرد.
زبان html یکزبان استاتیک و ثابت میباشد؛ یعنی وبسایتهای که فقط از این زبان استفاده میکنند معمولاً هیچ تعاملی با کاربران ندارند و واکنشی به فعالیت بازدیدکنندگان نشان نمیدهند.
یادگیری این زبان ساده است و به زمان زیادی نیاز ندارد بهطوریکه میتوانید کلیات آن را در یک هفته یاد بگیرید و اولین صفحه وب خود را طراحی کنید. برای یادگیری این زبان میتوانید به دوره یادگیری زبان html که ما قبلاً در وبسایت برای شما قرار دادیم مراجعه کنید.
مرحله دوم: زبان css
هر چند زبان html برای طراحی وبسایت بسیار مهم است، ولی تنها ساختار اولیه سایت را برایمان میسازد و برای زیباسازی چندان کارایی ندارد. برای اینکه سایتمان را زیبا کنیم به زبان css که این هم یکزبان نشانهگذاری است احتیاج داریم. زبان css کمی پیچیدهتر از زبان html است؛ ولی یادگیری آن هم دو هفته بیشتر طول نمیکشد.
برای یادگیری این دوره هم میتوانید به دوره یادگیری زبان css که در وبسایت برای شما قرار دادهایم مراجعه کنید.
مرحله سوم:زبان java script
تا به اینجا با عناصر مهمی از تشکیلدهنده وبسایت آشنا شدید که میتوانید با یادگیری و تسلط بر آنها صفحات وب نسبتاً با کیفیتی طراحی کنید. اما اگر میخواهید وبسایت شما پویاتر باشد و امکانات بیشتری مثل انیمیشنهای مختلف، تاریخ، ساعت، اسلایدر و… داشته باشد میتوانید از زبان java script استفاده کنید.
برخلاف html و css که زبان نشانهگذاری هستند، Java script یکزبان برنامهنویسی است، و یادگیری آن اندکی زمان بر است.
اگر علاقهمند به یادگیری این زبان هستید میتوانی به دوره یادگیری زبان Java script در وبسایت مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید