تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند در طراحی سایت
مقدمه
اگر به تازگی وارد حوزه گسترده برنامه نویسی شده اید، می دانید برنامه نویسی چیست اما با اصلاحات آن آشنایی ندارید. برنامه نویسی وب به دو دسته تقسیم می شوند. برنامه نویسی فرانت اند، که با ظاهر سایت و هر آنچه که کاربر می بیند سروکار دارد و برنامه نویسی بک اند، که مربوط به پشت سایت می شود که از دید کاربر پنهان است. اگر دوست دارید در این حوزه فعالیت کنید تا پایان این مقاله با من همراه باشید تا با این دو بخش برنامه نویسی وب آشنا شوید.
برنامه نویسی بک اند و فرانت اند چیست؟
بگذارید با یک مثال شروع کنم، یک رستوران را در نظر بگیرید، احتمال زیاد برای یک بار هم که شده به رستوران رفته اید و غذا نوش جان کرده اید، هر رستوران از دو بخش تشکیل شده است. یکی قسمت آشپزخانه است که غذا در آن تهیه می شود و ما آن را نمی بینیم و در واقع قسمت پشت کار محسوب می شود که تعدادی از کارکنان رستوران در آن بخش مشغول هستند. و یک قسمت هم که جلوی کار محسوب می شود، قسمتی است که پذیرای رستوران است که مشتریان تشریف می آورند و غذا را میل می کنند و در این قسمت هم تعدادی از کارکنان مشغول هستند. قسمت جلوی رستوران که از ظاهر زیبایی برخوردار هست و غذاهای رنگین و خوش آب و رنگ وجود دارد، را می توان به بخش فرانت اند در طراحی سایت تشبیه کرد. در طراحی سایت به ظاهر سایت مثل تقسیم بندی، رنگ ها، انیمیشن ها و کلا زیبایی های سایت، فرانت اند گفته می شود.
اگر در وب سایتمان بخواهیم با کاربر در ارتباط باشیم، نیاز به بخش بک اند داریم. در واقع فرانت اند و بک اند در یک سایت مکمل همدیگر هستند و برای اینکه یک وب سایت کامل و پویا داشته باشیم به هر دو احتیاج داریم. بک اند همان بخش آشپزخانه رستوران است که از دید مشتریان مخفی است. در وب سایت هم اگر بخواهیم بخش فروش داشته باشیم نیاز به برنامه نویسی بک اند داریم.
چرا باید از برنامه نویسی بک اند و فرانت اند استفاده کرد؟
همانطور که گفتیم برنامه نویسی فرانت اند مربوط به سمت کاربر و برنامه نویسی بک اند مربوط به سمت سرور می باشد. یعنی ظاهر سایت و عملیاتی که در پشت سایت انجام می شود.
از آنجایی که یک وب سایت نیاز به یک ظاهر زیبا که شامل قسمت بندی متناسب، رنگ، منوهای جذاب، انیمیشن و … دارد، چون ظاهر سایت در جذب مخاطب تاثیر بسیار زیادی دارد و امروزه یکی از عوامل موثر در سئو سایت ها جذابیت های بصری آنها می باشد. بنابراین اگر می خواهیم وب سایتی با استانداردهای بالا داشته باشیم نیاز به برنامه نویسی سمت کاربر یا فرانت اند داریم.
بخش فرانت اند به تنهایی نیازهای یک وب سایت را برآورده نمی کند، و برای اینکه یک وب سایت کامل داشته باشیم به بخش بک اند هم نیاز داریم. زمانی که ما سایتمان را از لحاظ زیبایی کامل کردیم، بسته به نوع سایتی که داریم نیاز به تعامل با کاربران داریم. تعاملاتی مثل گرفتن اطلاعات کاربران، فروش محصولات و … که نیاز هست این اطلاعات در سمت سرور و پشت سایت ذخیره شوند. برای انجام این کارها نیاز به برنامه نویسی بک اند داریم.
این دو قسمت از برنامه نویسی وب مکمل هم هستند و لازمه داشتن یک وب سایت استاندارد می باشند.
چگونه برنامه نویسی بک اند و فرانت اند را انجام دهیم؟
فرض کنید می خواهید یک وب سایت برای کسب و کارتان بسازید. برای اینکه ظاهر زیبایی برای وب سایتتان طراحی کنید، نیاز دارید که برنامه نویسی سمت فرانت اند را یاد بگیرید. این بخش شامل تمام اطلاعات وب سایت است که کاربر می تواند آن را ببیند و با آنها تعامل داشته باشد. بنابراین هر چه فرانت اند بهتر عمل کند تجربه بهتری به کاربر خواهید داد.
تکنولوژی اصلی مورد استفاده در فرانت اند زبانهای HTML5، CSS3 و JAVA SCRIPT هستند. اما این تمام ماجرا نیست و شما باید اطلاعاتی هم درمورد کتابخانه های واسط مانند Angular، JQuery و ReactJS داشته باشید.
خوب همانطور که گفتیم اگر بخواهیم در وب سایتمان با کاربران تعامل داشته باشیم، اگر کاربری می خواهد فرمی پر کند یا خریدی انجام دهد، باید برنامه نویسی سمت بک اند را هم برای وب سایتمان انجام دهیم. برای یادگیری برنامه نویسی بک اند باید یکی از زبانهایی زیادی مانند PHP، JAVA ، Python ، C# را یاد بگیریم تا بتوانیم دراین حوزه فعالیت کنیم.
در پایان
شما می توانید با توجه به علاقه تان در یکی از حوزه های برنامه نویسی فعالیت کنید. اگر به گرافیک و کارهای خلاقانه علاقه مندید می توانید در بخش فرانت اند فعالیت کنید و اگر هم فرد منطقی هستید و به حل مساله علاقه مندید می توانید در بخش بک اند فعالیت کنید. و در صورتی که به هر دو بخش علاقه دارید می توانید به عنوان یک برنامه نویس فول استک فعالیت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید