طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟
اگر دوست دارید وب سایت شما در تمامی دستگاه ها علی الخصوص موبایل ها به صورت مطلوب و خوب به نمایش در بیاید و همچنین مخاطبان شما از کار کردن با وب سایت شما لذت ببرند، حتما تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.
ریسپانسیو چیست؟
احتمالا طراحی سایت ریسپانسیو را شنیده اید، ریسپانسیو به معنای “واکنش گرا بودن” است. و همانطور که از نام آن پیداست نسبت به صفحات نمایش مختلف واکنش نشان میدهد. یعنی سایت مورد نظر را متناسب با آن صفحه نمایش، به نمایش در می آورد، بدون اینکه اجزای سایت به هم بریزد.
اگر بخواهم یک تعریف جامع تر و شکیل تر از آن برایتان بگویم یک روش طراحی وب است که هدف آن نمایش مطلوب صفحات در طیف گسترده ی دستگاه ها از تلفن های همراه تا کامپیوترهای رومیزی را شامل می شود.
چرا طراحی سایت ریسپانسیو به وجود آمد؟
اولین وبسایت ها زمانی که به وجود آمدند، فقط کامپیوترها ولپ تاپ ها وجود داشتند و تنها وسیله ای بودند که قابلیت اتصال به اینترنت را داشتند، به همین خاطر وب سایت ها متناسب با کامپیوتر ها و لپ تاپ ها طراحی می شدند. اما با گذر زمان و پیشرفت علم وسایل الکترونیکی دیگری که قابلیت وصل شدن به اینترنت را داشتند. مثل گوشی های موبایل و تبلت ها نیز به وجود آمدند. از آنجایی که درصد بسیار زیادی از مردم دنیا از موبایل ها برای اتصال به اینترنت استفاده می کردند، نیاز بود که وب سایت ها به گونه ای طراحی شوند که در نمایشگرهای با ابعاد دیگر هم به صورت استاندار نمایش داده شوند. به همین خاطر قابلیت جدیدی به نام ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن به وجود آمد.
مزایای طراحی سایت ریسپانسیو
انعطاف پذیری
زمانی که از خاصیت واکنش گرا یا ریسپانسیو در وب سایت استفاده می کنید، وب سایت شما در تمامی دستگاه ها به صورت مطلوب به نمایش در می آید.
رابط کاربری فوق العاده
طبق تحقیقاتی که از میلیون ها وب سایت انجام شده است، سایت هایی که قابلیت ریسپانسیو شدن را دارند حس بهتری به کاربران می دهند. و به همین خاطر کاربران بیشتر تمایل دارند با از این وب سایت ها استفاده کنند، بنابراین بازدید این وب سایت ها به مراتب بالاتر از وب سایت های معمولی است.
کاهش هزینه ها
با طراحی سایت به صورت ریسپانسیو تنها یک بار کافیست و دیگر نیازی نیست که برای هر دستگاهی به صورت جداگانه وب سایت طراحی کنیم. و این سبب کاهش هزینه ما می شود.
افزایش کاربران
در صورتی که وب سایت ما قابلیت ریسپانسیو شدن داشته باشد، کاربران با هر نوع دستگاهی می توانند به صورت مطلوب به سایت ما دسترسی داشته باشند. و از آنجایی که شمار زیادی از افراد از گوشی همراه استفاده می کنند، این باعث می شود که طیف گسترده تری از مخاطب به سایت ما دسترسی داشته باشد. و وب سایت هایی که از قابلیت ریسپانسیو استفاده نکنند، این مخاطبان را از دست می دهند.
چطور از قابلیت ریسپانسیو در طراحی سایت استفاده کنیم؟
در این مقاله بوت استرپ را که یکی از راههای طراحی وب سایت به صورت ریسپانسیو یا واکنش گرا است را برایتان توضیح میدهم.
بوت استرپ توسط کارمندان سابق توییتر یعنی مارک اتو و جاکوب تورنتون ساخته شده است. وب سایت رسمی بوت استرپ، آن را این گونه توصیف می کند:
محبوب ترین بستر CSS، HTML و JS برای توسعه پروژه های واکنش گرا و مبتنی بر موبایل در وب.
به عبارت ساده تر:
بوت استرپ مجموعه ای غول پیکر از بیت های مفید و قابل استفاده مجدد از کد است که به زبان CSS، HTML و جاوااسکریپت نوشته شده اند. همچنین یک بستر توسعه فرانت اند است که توسعه دهندگان و طراحان را قادر می سازد تا به سرعت وب سایت هایی کاملا واکنش گرا بسازند.
برخی از مزایای بوت استرپ:
افزایش سرعت طراحی سایت
از آنجایی که بوت استرپ تمامی ابزارهای لازم برای طراحی وب سایت را به صورت آماده دارد، دیگر نیاز نیست برای طراحی وب سایت ساعت های زیادی را صرف کدنویسی کنیم. و به می توانیم وب سایت مان را با سرعت بیشتری آماده می کنیم.و این کار سبب می شود که زمان زیادی را هم ذخیره کنیم.
سازگاری با مرورگرها
وب سایت های ساخته شده با بوت استرپ به طور یکسان در دستگاه ها و مرورگرهای مختلف نمایش داده می شود.
استفاده آسان
استفاده کردن از بوت استرپ بسیار ساده است و دستورالعمل هی بسیار ساده و راحتی دارد. به طوری که در مدت زمان بسیار کنی می توان کلیات آن را فراگرفت.
در پایان برخی از کدهای مربوط به بوت استرپ را برایتان می آورم.
Col-md: برای دستگاه هایی با اندازه متوسط
Col-xs: دستگاه های فوق العاده کوچک
Col-sm: برای دستگاه هایی با صفحات کوچک مثل تبلت
Col-lg: برای صفحات بزرگ
امروزه اکثر وب سایت ها با قابلیت ریسپانسیو بودن طراحی می شوند، چون با گسترش گوشی های تلفن همراه و دسترسی آسان تر به آنها، آمار بالای از افراد با این وسیله وب گردی می کنند، و به همین خاطر ریسپانسیو بودن یکی از نیاز های ضروری وب سایت ها محسوب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید